Komt er een mevrouw met een meisje bij Rotronica aan de balie

Ik ben jaren geleden op cursus geweest bij Samsung in Korea. Er werd een nieuwe lijn camcorders en fotocamera’s op de markt gebracht. Wij als technici van de hoofdimporteur in Nederland werden uitgenodigd om de nieuwste technieken in deze toestellen nader te onderzoeken.
Voor het ontwikkelen van een nieuwe compact camera werden meer dan 40 ingenieurs betrokken en geraadpleegd tot en met het eindproduct. Van de nieuwste elektronica, behuizingspecialisten, data opslag ingenieurs en sensor specialisten en nog veel meer mensen werden hierbij betrokken. Het eindproduct mocht er zijn voor een aantrekkelijke prijs en voor een ieder die een compact camera ten volle ging benutten om de mooiste foto’s te maken.
Terug in Nederland wachten wij als techneuten in spanning af hoe de kwaliteit van de nieuwe camera was en of er toch nog fabrieksfouten in waren geslopen die wij met ondersteuning van diverse ingenieurs mochten verhelpen.

Er komt een mevrouw aan de balie op onze werkplaats met een klein meisje van denk ik een jaar of 10 en het kind keek een beetje sip. De mevrouw had in een plastic zakje een digitale camera in een meisjeskleur roze en vertelde me dat hij stuk was.
Na wat gevraag of er nog garantie op was zei ik dat we er eerst maar eens naar gingen kijken wat nu het probleem was.
De lens stond muurvast en ik zag dat hij een beetje scheef stond en vroeg aan haar of zij misschien de oorzaak wist van het mankement. Nou zei ze, er was maar net een foto mee genomen en daarna kwam haar dochter ermee dat hij het niet meer deed. Het cameraatje in de vrolijke meisjeskleur kostte maar 149,00 Euro. Was toch wel erg snel stuk he?
Ik dacht aan al die ingenieurs van de compact lens ontwikkelafdeling…. zou er nu toch een fabrieksfout zijn ingeslopen op dit stukje geavanceerde techniek?
Nee mama hoorde ik dat meisje zeggen, toen ik een foto had gemaakt en het was gelukt
draaide ik de camera aan het handbandje snel in het rond en toen kwam die tegen de muur aan….daar moet tie toch tegen kunnen?
Bij een volgend bezoek aan welke camerafabrikant dan maar ook zal ik vragen of ze de camera’s wat meer hufterproef kunnen maken en sla, gooi en smijt vast kunnen maken.
De mevrouw en dochter heb ik terug naar een winkel kunnen sturen om een echte kindercamera aan te schaffen die werkelijk tegen een stootje kan en waar jonge dames en heertjes mooie foto’s leren maken ter plezier en vermaak.
Tot een volgende Blog!

About Rotronica

Ondernemer en muziekmaker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: